• A kárpátaljai magyarok ne legyenek az ukrán háború áldozatai!

  karpatalja1_uj_fekvo_leadKárpátalján újabb mozgósítást rendelt el az ukrán kormány, mely során a Kárpátalján élő magyar embereket is elviszik katonának. Az ukrán kormányhatalomért vívott véres háborújában már eddig is folyt magyar vér, haltak meg magyar emberek. Nem akarjuk, és nem engedjük, hogy idegen területekért, idegen népekért, idegen hatalmi érdekekért folytatott háborúban magyar emberek áldozzák fel életüket, ezért felszólítjuk az Ukrán Kormányt, azonnal szüntesse meg a Kárpátalján élő magyar emberek behívását a háborúba és a jelenleg harcoló magyar katonákat azonnal szerelje le! Ellenkező esetben az Összefogás Párt minden rendelkezésére álló törvényes lehetőséget fel fog használni a Kárpátalján élő magyarság védelmébe az ukránok háborújától való távoltartására. Az Összefogás Párt fel kívánja hívni a kijevi vezetés figyelmét, hogy a kárpátaljai magyarok nem szabad akaratukból élnek az ukrán állam mai területén, hanem az 1920 június 4-én aláírt trianoni békediktátum miatt lett elszakítva szülőföldjük, Kárpátalja, Magyarország területétől.
  A kárpátaljai magyarságot eddig minden idegen hatalom elnyomott, korlátozták nyelvhasználatukat, megpróbálták ellehetetleníteni a magyar iskolákat, a magyar nyelv használatát, lehetetlenné tették az önrendelkezést, bátorították a magyarellenességet, szították a nacionalizmust, gazdaságilag visszafejlesztették, elmaradottá tették a magyar lakta területeket, most pedig üldözik a kettős állampolgársággal rendelkező magyar embereket. A magyar embereket másodrangú polgárként kezelték és ezek után elvárják, megkövetelik, hogy a magyarok vegyenek részt, haljanak meg az Ukrajna által vívott háborúban. Ez a háború az ukránok háborúja, ha már nem tudnak békében élni egymással, akkor harcoljanak csak az ukránok.
  Az ukrán embereknek és a kijevi vezetésnek fáj és igazságtalannak tartják a Krím-félsziget elvesztését és visszakövetelik azt maguknak, de bele gondoltak már mit érezhettek a magyar emberek Trianon után, amikor szétszakították országukat? Így került Kárpátalja, ami ősi magyarok lakta terület volt, a mai Ukrajnához minden nyelvi, vallási, gazdasági, kulturális kötődés azonosság nélkül. Az ukrán vezetők gondolkozzanak el azon: ha nekik visszajár a Krím-félsziget, akkor a magyaroknak visszajár Kárpátalja?
  Az Összefogás Párt kéri a magyar kormányt, a parlamenti pártokat és az európai uniót, hogy lépjenek fel a kárpátaljai magyar emberek védelmében, akadályozzák meg, hogy őket elvigyék egy idegen háborúba harcolni!

  2015.01.15.

  Szepessy Zsolt
  Összefogás Párt elnöke

Leave a reply.