• A terrorizmus miatt nem adhatjuk fel vívmányainkat!

  1739808A párizsi rettenetes terrortámadás után több európai vezető politikus vetette fel a terrorizmus elleni harc részeként a schengeni egyezmény felülvizsgálatát, az európai unió tagállamai közötti határellenőrzés bevezetését. Az Összefogás Párt véleménye szerint ez egy nagyon rossz elhibázott lépés lenne: az európai unió országaiban élő emberek életét, szabad mozgását nehezítené meg.Nem engedhetjük meg, hogy a terrorizmus miatt a közösen hosszú idő alatt nehezen elért eredményeinket feladjuk, ezáltal országaink köré újra ellenőrzött határokat húzzunk és ellenőrizzük a tagállamok közötti határforgalmat ezzel korlátozva az európai polgárok mozgásának szabadságát. A terrorizmus győzelme lenne ez felettünk, mert miattuk vagyunk kénytelenek feladni vívmányainkat és visszalépni korábban elhagyott múltunkba.
  A nyitott, szabadon átjárható határok az európai emberek számára a szabadságot szimbolizálják. A terrorizmus miatt bűn lenne az emberek szabadságát csorbítani, mert a terrorizmus is erről szól: erőszakkal, megfélemlítéssel kényszerítik az emberekre ideológiájukat, elveszik az emberek szabadságát, korlátozzák életüket. Azokban az uniós országokban, melyekben korábban kommunista vezetés volt, az ott élő emberek számára az ellenőrzött határok visszaállítása nagyon rossz emlékeket idézne fel, sötét időkre emlékeztetne mivel a zárt, ellenőrzött határok ezekben az országokban élő emberek számára a diktatúra, az elnyomás jelképei voltak ezért is fogadták a határok megszűnését kitörő örömmel.
  Magyarország számára különös jelentősége van a schengeni határnyitásnak, mert 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum óta eltelt hosszú idő alatt csak a schengeni övezethez tartozás teremtett először lehetőséget arra, hogy az elszakított országrészekben élő magyarok határellenőrzés nélkül szabadon mehessenek anyaországukba és fordítva az anyaországból szabadon mehessenek az elcsatolt, elszakított országrészekbe. A nyitott, szabadon átjárható határok a Kárpát-medencében élő magyarság számára az összetartozást, a szabadságot jelentik, ezért sem engedhetjük meg, hogy a gonosz terrorizmus miatt újra bevezessék Európában a belső határok őrizetét és a belső határátkelő helyek ellenőrzését. Győzzük le a terrorizmust a világon élő jó szándékú emberek összefogásának erejével!

  2015.01.14.
  Szepessy Zsolt
  Összefogás Párt elnöke

Leave a reply.