• Botrány Nyíregyházán! Trianon óta nem szóltak bele ennyire a franciák a magyar belpolitikába! Egy francia plakátcég cenzúrázta Szepessy Zsolt plakátját

  Túl ütősre sikerült a volt monoki polgármester, Szepessy Zsolt új kampányának plakátja, ezért a francia plakátcég nem akarta kitenni azt Nyíregyházán. Szerintük a polgármester-jelölt olyat ígér, amit nem fog tudni teljesíteni. Fura mód más politikai pártoknál illetve a mosóporoknál, samponoknál és kutyaeledeleknél -és még sorolhatnánk- nem ennyire finnyásak. Az Összefogás Párt idejében lefoglalta és előre ki is fizette az önkormányzati kampányhoz szükséges plakáthelyeket. Ezért is állunk értetlenül a francia plakátcég döntése előtt, amely egyszerűen nem akarta kitenni a gondolkodó emberek pártjának alább látható óriásplakátját.

  plakat

  Szerintük a konkrét, számon kérhető választási ígéret “úgysem tartható”, és mindenféle hivatkozással elálltak a szerződésben vállalt kötelezettségüktől. Szerintük meg kellene változtatni a plakát szövegét, azaz a polgármester-jelölt programját és politikai üzenetét ahhoz, hogy ők az Összefogás Párt plakátjait kitegyék.
  Ezt a hallatlan cenzúrát az Összefogás Párt határozottan visszautasítja és minden fórumon tiltakozik ellene. Ezúton utoljára szólítjuk fel a céget, hogy biztosítsa eredeti plakátunk számára a szerződésben foglalt nyilvánosságot.
  Azt már nem is feltételezzük, hogy egy piaci cég politikai megfontolásokból állna el egy esélyes jelölt plakátjának kihelyezésétől, így rontva annak választási esélyeit. A plakáton ugyanis nagybetűvel szerepel, hogy olvassa el programomat az interneten. Mi hisszük, hogy a magyar választók felnőtt emberek, akik eddigi tapasztalatuk és a jelöltek programja alapján maguk is jól el tudják dönteni, hogy egy program megvalósulásának mik az esélyei.
  Amikor a franciák plakáthelyein sampont reklámoznak, akkor sem vizsgálják, hogy valóban selymesebb lesz-e a haj, a mosóportól valóban fehérebb vagy illatosabb lesz-e a ruha, avagy a kutyatáptól valóban egészségesebb lesz-e a kutya vagy a politikus tényleg betudja e tartani ígéretét.
  Mi tisztelettel csak annyit kérünk, hogy programunk megvalósíthatóságának kérdését bízzák a nyíregyházi választókra!
  Ezúton kérünk minden hazai és európai pártot, politikust, civil jogvédő szervezeteket, hogy minden befolyásukat és jóérzésüket latba vetve lépjenek fel e demokráciaromboló nem európai, otromba cenzúra ellen.
  Mi lesz szeretett hazánkból, Magyarországból, ha engedjük, hogy egy külföldi cég beleszóljon egy demokratikus választásba és erőfölényével visszaélve próbálja manipulálni a szabad választásokat és befolyásolni annak kimenetelét.
  Az Összefogás Párt demonstrációt fog tartani a francia cég irodája és a budapesti francia nagykövetség épülete előtt ahol az, nemzeti gulyáságyút” is felfogjuk vonultatni, nemzeti gulyást” főzve, mint ahogy tettük azt Baján is az akkori választási visszaélések miatt.
  A törvényalkotóknak pedig olyan új törvényt kell hoznia, ami garantálja, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő, szabályozni kell a külföldi cégek hazai választások kapcsán betöltött szerepét.

Leave a reply.