• Gyurcsányék nem kezdeményezhetnek népszavazást a vasárnapi nyitva tartás tárgyában

  Az Összefogás Párt négy darab népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban.
  A beadottakból hármat formai hibára való hivatkozással utasított el az NVB és csak egy került a bizottság elé döntésre, mely kérdés megfogalmazását nem tekintették elég egyértelműnek ezért azt elutasították.
  Az Összefogás Párt még a törvényes határidőn belül kijavította a három korábban elutasított népszavazási kezdeményezésre beadott dokumentumokat, így az NVB azokat 30 napon belül fogja elbírálni. Az Összefogás Párt beadott egy új ötödik kérdést is: ,, Egyetért -e Ön a Parlament által megszavazott ,, az üzletek nyitva tartásáról” szóló T/1914. törvényjavaslattal?”
  Amíg az Összefogás Párt által beadott valamennyi népszavazási kezdeményezés elbírálása nem történik meg illetve az esetleges jogorvoslati eljárások nem záródnak le addig az idevonatkozó törvények értelmében senki sem adhat be e tárgyban népszavazási kezdeményezést még a Demokratikus Koalíció sem.
  Az Összefogás Párt élve a törvény adta lehetőségével még a héten benyújtja ezen ügyben hatodik népszavazási kezdeményezését méghozzá a DK által megfogalmazottak szerint: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap is nyitva tarthassanak?”
  Az Összefogás Párt felszólítja a DK-át, hogy a népszavazási ügyben álljon be mögé és támogassa többek közt a saját maga által megfogalmazott kérdés sikeres elbírálását és ezt követően a népszavazás kiírásához szükséges számú aláírás megszerzését.

  Szepessy Zsolt
  Összefogás Párt elnöke
  ballot voting vote box politics choice election

Leave a reply.