Navigation

Gyurcsányék nem kezdeményezhetnek népszavazást a vasárnapi nyitva tartás tárgyában
Az Összefogás Párt négy darab népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban.
A beadottakból hármat formai hibára való hivatkozással utasított el az NVB és csak egy került a bizottság elé döntésre, mely kérdés megfogalmazását nem tekintették elég egyértelműnek ezért azt elutasították.
Az Összefogás Párt még a törvényes határidőn belül kijavította a három korábban elutasított népszavazási kezdeményezésre beadott dokumentumokat, így az NVB azokat 30 napon belül fogja elbírálni. Az Összefogás párt beadott egy új ötödik kérdést is: ,, Egyetért -e Ön a Parlament által megszavazott ,, az üzletek nyitva tartásáról” szóló T/1914. törvényjavaslattal?”
Amíg az Összefogás Párt által beadott valamennyi népszavazási kezdeményezés elbírálása nem történik meg illetve az esetleges jogorvoslati eljárások nem záródnak le addig az idevonatkozó törvények értelmében senki sem adhat be e tárgyban népszavazási kezdeményezést még a Demokratikus Koalíció sem.
Az Összefogás Párt élve a törvény adta lehetőségével még a héten benyújtja ezen ügyben hatodik népszavazási kezdeményezését méghozzá a DK által megfogalmazottak szerint: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap is nyitva tarthassanak?”
Az Összefogás Párt felszólítja a DK-át, hogy a népszavazási ügyben álljon be mögé és támogassa többek közt a saját maga által megfogalmazott kérdés sikeres elbírálását és ezt követően a népszavazás kiírásához szükséges számú aláírás megszerzését.

Szepessy Zsolt
Összefogás Párt elnöke
ballot voting vote box politics choice election

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tovább az eszköztárra