• Meghívó! Polgármesterjelölt vacsorára a nyugodt választásokért

  Tisztelt Polgármesterjelölt – Társaim!

  Több évszázad történelmi fejődése az emberek tudásának gyarapodása kellett ahhoz, hogy kialakuljon nálunk a demokratikus államrend és annak egyik legfantasztikusabb vívmánya a szabad választás. Hamarosan, 2014. október 12-én- újra a demokrácia ünnepe -­­­­ szabad választás lesz hazánkban. Most a helyi emberek életére legnagyobb hatást gyakorló önkormányzatok összetételéről kell dönteni képviselők és polgármesterek megválasztásával. Szülővárosomban Nyíregyházán is lesz választás, melynek során a nyíregyházi emberek bölcsen megválasztják azokat az embereket, akikre rábízzák az elkövetkező öt évben sorsuk, biztonságuk, boldogulásuk alakulását, a városuk jövőjét fejlődését, szépülését. A választáson minden jelöltnek programjuk bemutatásával kell meggyőzni a nyíregyházi embereket alkalmasságukról, rátermettségükről a polgármesteri poszt betöltésére. Mint polgármesterjelölt szörnyülködve látom, tapasztalom, hogy egyes jelöltek nem jó program bemutatásával, hanem a másik durva lejáratásával, emberi mivoltának sárba tiprásával, hazug pletykák terjesztésével, suttogó propagandával, mocskolódó kampányt folytatva akar nyerni. Én már a kampány elején kijelentettem, hogy másként gondolkodom az emberi közösségek és a politika kapcsolatáról, ezért nem vagyok hajlandó egy mocskolódó, lejárató kampányban részt venni, egyetlen jelölttársamat sem fogom lejáratni, becsmérelni még akkor sem, ha ők velem így tesznek, ezzel kívánok jó példát mutatni a gondolkodó emberek számára. Én minden embertársamat tisztelem.

  Egy választás kapcsán nem szabad nekünk polgármesterjelölteknek összeveszni, ez nem háború, hanem a demokrácia ünnepe ezért viselkedjünk az ünnephez méltó módon. Nem szabad engedni, hogy miattunk a mi viselkedésünk végett az emberek összevesszenek egymással, mert az már veszélyezteti az egész közösséget. Ne feledjük, hogy a választás a választás napján urnazárással véget ér és mi polgármesterjelöltek, a választók is Nyíregyházán fogunk élni tovább és tudnunk kell egymás szemébe nézni. Lehet, hogy több párthoz tartozunk, és több féleképpen gondolkodunk a világ dolgairól, de első sorban mind magyar emberek, nyíregyházi polgárok vagyunk és nekünk együtt közösen, összefogva kell a városunkat és hazánkat építeni, a jelenben jövőt teremteni. Közölünk hamarosan egyikünk Nyíregyháza polgármestere lesz a választók megelőlegezett bizalmából és a választás után a nyertes polgármester az egész város polgármestere lesz azoké, akik rászavaztak és azoké is, akik más jelöltekre szavaztak. Benne kell egyesülnie a városnak, neki kell békét, egységet teremteni a dolgos hétköznapokban. Nem mindegy milyen közhangulat alakul ki a városban a választási kampány alatt, nem szabad szítani, felkorbácsolni a hangulatot. Mi jelöltek mindannyian felelősséggel tartozunk a nyugodt, békés, demokratikus választásokért, nekünk kell jó példát mutatni a választóknak, követőinknek.

  Rendhagyó, de egyben hagyományteremtő céllal kötetlen, baráti jövőbe mutató beszélgetésre hívom polgármesterjelölt- társaimat. Legyen Nyíregyházán ezentúl hagyomány, hogy a jelöltek választás előtt együtt vacsoráznak, ezzel mutatva ki a választók felé, hogy nem ellenségek, hanem csak vetélytársak egy tisztességes kampányban. A vacsora jó alkalom arra, hogy átbeszéljék, megismerjék egymás programját, erősödjön a bizalom és a megértés egymás iránt, egyeztessenek a városi minimumról, ami minden nyíregyházi ember életére fontos, pozitív hatást gyakorol. A nyertes polgármester mögé minden jelöltnek be kell állni, mert a választás után egy közös célunk lesz: a nyíregyházi emberek szolgálata és életük megkönnyítése ezt pedig csak közösen, egymással békében, összefogással tudjuk megtenni!

   

  A vacsora helyszínéül a Bencs Villát javaslom, mert ez az épület a városunk egyik szimbóluma, történetének, múltjának tanúja és szorosan kapcsolódik a polgármesterség intézményéhez.

  A vacsora időpontja pedig legyen 2014.október 10-e, péntek 18.00 óra.

  Kérem Polgármesterjelölt-társaim megtisztelő visszajelzését meghívásommal kapcsolatban.

  Baráti üdvözlettel:

                                                                                    Szepessy Zsolt

                                                                         Nyíregyháza polgármesterjelölt

Leave a reply.