• Nyílt levél: Magyar életek vannak veszélyben az ukrán háború miatt!

  Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részéreimages

  Nyílt levél: Magyar életek vannak veszélyben az ukrán háború miatt!
  Tisztelt Miniszterelnök Úr!

  Az egyre jobban elmélyülő ukrán háború egyre durvábbá válik és egyre több emberi életet követel. Jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor lesz újra stabil béke, mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy hány emberi életet követel még ez az esztelen háború, melynek emberi szempontból nem lesz győztese, csak vesztesei lesznek, mint két egymással harcoló fél gyászolni fogja az értelmetlenül megölt halottjait. Egy ember halála is tragédia, fájó veszteség a szeretteinek. Az ukrán válság destabilizálja az egész Európát így az európai államok és európai emberek is veszítenek rajta.
  Természetesen minden emberi konfliktusnak megvannak a vámszedői, haszonélvezői- így az ukrán válságnak is. A nagy politika és a vele összefonódott gazdasági pénzügyi szektor prominens irányítói nagy hatalmi, politikai és gazdasági érdekeiket előtérbe helyezve használják ki saját érdekeiknek megfelelően nagyon sok ember szenvedését, halálát. Nekünk, magyaroknak több hátrányunk származik az ukrán válságból történelmi sajátosságaink és földrajzi elhelyezkedésünk miatt, mint más európai államoknak és polgárainak.
  A ma Kárpátalján, szülőföldjükön élő magyarok nem szabad akaratukból élnek a mai Ukrajna területén, hanem történelmi kényszerűségből. Az 1920. június 4-én aláírt -a magyarság által a mai napig vitatott – trianoni békediktátum által lettek az anyaországból kiszakítva. Ez az igazságtalan állapot még ma is fennáll annak ellenére, hogy a trianoni döntéssel Magyarország területéből részesült államok többsége ma már nem is létezik: ma már nincs Jugoszlávia, Csehszlovákia, Szovjetunió, de ennek ellenére Kárpátalja mégis Ukrajnához tartozik.

  A jelenlegi kijevi hatalom a háború folytatásához a Kárpátalján élő magyarokat is elviszi katonának megfelelő kiképzés és felszerelés nélkül a harcok hevességére és módjára tekintettel ezen magyar emberek élete, testi épsége közvetlen veszélybe kerül és már sajnos eddig is magyar emberek életébe került az ukránok háborúja. A Kárpátalján élő magyaroknak nincs közük az ukránok háborújához. Azon területek ahol jelenleg a harcok folynak sohasem voltak magyar lakta területek és nem kötődtek a magyar történelemhez sem, semmilyen magyar érdek nem indokolja, hogy ezekért az idegen területekért magyar emberek vére folyjon.
  Az eddig is, államilag fenntartott magyarellenesség miatt, folyamatosan romló etnikai arányok drasztikus megváltoztatásához vezet, ha kárpátaljai magyarokat visznek harcolni, meghalni. Ugyanakkor a harcok elől elmenekülő, egyébként harcolni képes, ukránokat pedig betelepítik Kárpátaljára. Ezen tények ismeretében felmerül a gyanú, hogy a kijevi vezetés a történelemből jól ismert recept alapján szándékosan törekszik a kárpátaljai magyarság létszámának csökkentésére és ezzel egy időben a betelepülő ukrán lakosság növelésére így érve el az etnikai arányok jelentős, visszafordíthatatlan megváltoztatását, a kárpátaljai magyarság végzetes meggyöngítését.
  Tisztelt Miniszterelnök Úr, mint az Összefogás Párt elnöke és a veszprémi 01.számú választó körzet Országgyűlési Képviselő-jelöltje arra kérem, hogy vesse latba nemzetközi tekintélyét, befolyását a kárpátaljai magyar emberek védelmében! Akadályozza meg, hogy elvigyék őket egy számukra idegen érdekekért folyó háborúba! Akadályozza meg azt is, hogy a harcok elől menekülő ukránokat betelepítsék Kárpátaljára!
  Amennyiben ezen erőfeszítései külső erők hatása miatt meghiúsulna, akkor teremtse meg annak törvényi, anyagi, társadalmi hátterét, hogy a behívó, idegen háború elől, a kárpátaljai magyarok hazánkba menekülhessenek és a konfliktus megnyugtató rendezéséig, biztonságos hazatérésükig Magyarország területén, a Magyar Állam védelme alatt éljenek, tanuljanak és dolgozzanak.

  Az Ön eddigi, határon túli, magyar politikáját ismerve nincs kétségem afelől, hogy az általam leírtakkal egyetért ez alapján akár erőn felül is megtesz mindent a kárpátaljai magyar honfitársaink védelmében.
  Gyors, eredményes intézkedésében bízva

  Budapest, 2015.01.26.

  Tisztelettel:
  Szepessy Zsolt
  Összefogás Párt elnöke

Leave a reply.