Skip to content

Összefogás Pártatlanul

  • Kezdőlap
  • Lapblog
  • Szolgáltatás
  • Család
  • Egészség
  • Kapcsolat
  • Home
  • Szolgáltatás
  • Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni
Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni

Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni

Posted on 2023.01.31.2023.01.31. By osszefogaspart
Szolgáltatás

Mi az a HACCP?A HACCP egy mozaikszó, ami a tevékenység angol kezdőbetűiből áll össze: hazard analysis and critical control points, azaz magyarul veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok. Mit is jelent ez? A HACCP-rendszer célja az élelmiszer-biztonság megteremtése, egy minőségbiztosítási rendszer, ami végigkíséri az élelmiszer előállítás során a termék útját a termelőtől a fogyasztó tányérjáig. Ezen az úton vizsgál minden elemet, azért, hogy megelőzze az esetleges problémákat és a termelő vagy forgalmazó jó gyakorlatok követésével biztosíthassa a fogyasztó biztonságát.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a HACCP rendszer feltárja és meghatározza azokat a kritikus pontokat, ahol veszélyek léphetnek fel. A kritikus pontok azok a helyek, ahol előre meghatározott tevékenység precíz végrehajtásával minimálisra csökkenthető a veszély bekövetkezése. Ezután a rendszer rögzíti az ellenőrzés menetét és azt a cselekvési sort, amit akkor kell végrehajtani, ha az ellenőrzés hibát észlel. A HACCP a munkavédelem területén is tartalmaz előírásokat. Végül a HACCP igazolja a teljes rendszer hatékony működését és rögzíti a szükséges dokumentációt.

Kinek van szüksége HACCP tanúsítványra?

HACCP tanúsítványra szüksége van élelmiszerek előállításával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozásoknak, büféknek, éttermeknek, pékségeknek, borászatoknak, élelmiszer-logisztikai cégeknek – bárkinek, aki az élelmiszer-lánc tagjaként részt vesz a termék létrehozásában.

Hogyan készíthető el a HACCP tanúsítvány?

Elméletileg a HACCP tanúsítványt magunk is elkészíthetjük, de ha valóban fontos a minőségi szolgáltatás nyújtása vendégeink számára, akkor érdemes szakértőkre bízni a dokumentációt. A HACCP rendszer profi kiépítése nem csak az élelmiszer biztonságot teremti meg az abban foglaltak betartásával, de a hatósági ellenőrzések folyamán is nyugodtak lehetünk, hogy minden megfelelően zajlik konyhánkban vagy üzemünkben. Új étterem nyitásakor a rendszer kiépítése mellett szakmai tanácsadást is kérhetünk, így a munkavégzés kezdete előtt jó gyakorlatokat sajátíthatunk el.

Bejegyzés navigáció

❮ Previous Post: Amikor sportolás után a térdfájdalom nem múlik el
Next Post: A pelenka szerepe az első baba érkezésekor ❯

Legutóbbi bejegyzések

  • A pelenka szerepe az első baba érkezésekor
  • Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni
  • Amikor sportolás után a térdfájdalom nem múlik el
  • A Playmobil sikerének titka 2022-ben
  • Esküvői ruha kínálat a személyes igényeinknek megfelelően
  • Társkereső iroda kiváló referenciákkal
  • Zanzibár vagy Mexikó utazás – nem mindegy mikor indulunk
  • Ablak dekor kültéri díszléc segítségével
  • Kisebb duguláselhárítás otthoni módszerekkel
  • Otthoni tornagyakorlatok derékfájás ellen
  • Mik a sminktetoválás legnagyobb veszélyei?
  • Praktikum és kényelem az esküvői ruha kiválasztása során
  • A társkereső irodák a személyes igényeket veszik figyelembe

Archívum

  • 2023. március
  • 2023. január
  • 2022. december
  • 2022. november
  • 2022. június
  • Lapblog

Kategóriák

  • Család
  • Egészség
  • Szolgáltatás
  • Kapcsolat
  • Lapblog
  • Kezdőlap

Copyright © 2023 Összefogás Pártatlanul.