Skip to content

Összefogás Párt

  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Lapblog
  • Család
  • Otthon
  • Szolgáltatás
  • Autó
  • Home
  • Szolgáltatás
  • Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni
Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni

Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni

Posted on 2024.07.16.2024.07.16. By Összefogás Párt
Szolgáltatás

Mi az a HACCP?A HACCP egy mozaikszó, ami a tevékenység angol kezdőbetűiből áll össze: hazard analysis and critical control points, azaz magyarul veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok. Mit is jelent ez? A HACCP-rendszer célja az élelmiszer-biztonság megteremtése, egy minőségbiztosítási rendszer, ami végigkíséri az élelmiszer előállítás során a termék útját a termelőtől a fogyasztó tányérjáig. Ezen az úton vizsgál minden elemet, azért, hogy megelőzze az esetleges problémákat és a termelő vagy forgalmazó jó gyakorlatok követésével biztosíthassa a fogyasztó biztonságát.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a HACCP rendszer feltárja és meghatározza azokat a kritikus pontokat, ahol veszélyek léphetnek fel. A kritikus pontok azok a helyek, ahol előre meghatározott tevékenység precíz végrehajtásával minimálisra csökkenthető a veszély bekövetkezése. Ezután a rendszer rögzíti az ellenőrzés menetét és azt a cselekvési sort, amit akkor kell végrehajtani, ha az ellenőrzés hibát észlel. A HACCP a munkavédelem területén is tartalmaz előírásokat. Végül a HACCP igazolja a teljes rendszer hatékony működését és rögzíti a szükséges dokumentációt.

Kinek van szüksége HACCP tanúsítványra?

HACCP tanúsítványra szüksége van élelmiszerek előállításával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozásoknak, büféknek, éttermeknek, pékségeknek, borászatoknak, élelmiszer-logisztikai cégeknek – bárkinek, aki az élelmiszer-lánc tagjaként részt vesz a termék létrehozásában.

Hogyan készíthető el a HACCP tanúsítvány?

Elméletileg a HACCP tanúsítványt magunk is elkészíthetjük, de ha valóban fontos a minőségi szolgáltatás nyújtása vendégeink számára, akkor érdemes szakértőkre bízni a dokumentációt. A HACCP rendszer profi kiépítése nem csak az élelmiszer biztonságot teremti meg az abban foglaltak betartásával, de a hatósági ellenőrzések folyamán is nyugodtak lehetünk, hogy minden megfelelően zajlik konyhánkban vagy üzemünkben. Új étterem nyitásakor a rendszer kiépítése mellett szakmai tanácsadást is kérhetünk, így a munkavégzés kezdete előtt jó gyakorlatokat sajátíthatunk el.

Bejegyzés navigáció

❮ Previous Post: Népszerű esküvői ruha anyagok a szalonok kínálatában
Next Post: Ablak dekor kültéri díszléc segítségével ❯

Legutóbbi bejegyzések

  • Időtlen és funkcionális táska alapdarabok
  • Baba alvás tanácsadás avagy mire kell figyelnünk ilyenkor?
  • A műszaki vizsga és a forgalmi engedély megújítása
  • Az ágyi poloska irtás és a rendszeres takarítás fontossága
  • A biztonságos darázsirtás menete a gyakorlatban
  • Szemöldök tetoválás Budapest szalonjaiban az önbizalom jegyében
  • Az autófelvásárlás azon lehetséges buktatói, amelyeket el kell kerülni
  • Milyen értékeket közvetít a babaváró buli és hogyan tehetjük szebbé ezt a pillanatot?
  • Hatékony patkányirtás görénnyel és házi praktikákkal
  • A gázszerelő és a technológia, avagy mennyire fontos a modern eszközök ismerete?
  • Miért lett a szúnyoghálós redőny a háztartások új kedvence?
  • A kormánymű fontossága és karbantartása az autóban
  • Milyen hatékony patkányirtás módszerek léteznek?
  • Költöztetés, avagy az előkészületek fontossága
  • Az iPhone szerviz fontossága és elérhetősége Budapesten
  • Miért fontos a minőségi nyári autó gumi?
  • A fa bútor varázsa és előnyei
  • Kisebb duguláselhárítás otthoni módszerekkel
  • Ablak dekor kültéri díszléc segítségével
  • Mi fán terem a HACCP és hogyan lehet elkészíteni
  • Népszerű esküvői ruha anyagok a szalonok kínálatában
  • Esküvői ruha kínálat a személyes igényeinknek megfelelően

Kategóriák

  • Autó
  • Család
  • Otthon
  • Szolgáltatás

Copyright © 2025 Összefogás Párt.